top of page

Lazer Yöntemi İle Dövme Nasıl Silinmektedir?

Dövme silme işlemi lazer ışınları ile yapılmaktadır. Dövme silmede kullanılan lazer ışınları derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp bağışıklık sistemi tarafından ortadan kaldırılmasını sağlar.


Q-switched Nd:YAG lazerler farklı renkteki ve dalga boylarındaki lazer ışınları sayesinde dövme silme yönteminde en geniş renk spektrumunda etkili olan teknolojilerden biri olmaktadır.


Koyu renkte olan dövmelerin silinmesi daha rahat ve kolay olurken, açık renkte olan dövmelerin deri yüzeyinden kaldırılması daha zor olmaktadır. Koyu renkte olan dövmeler her türlü ışığı absorbe edebilmesi nedeniyle en kolay şekilde sonuç alınan dövme çeşitleridir.


Dövme silme seansları sırasında çoğu zaman anesteziye gerek olmasa da hassas kişilere uygulama yapılırken, lokal anestezi yöntemi kullanılmaktadır. Uygulama yapılan bölgede şişme ve kızarıklıklar gözlemlenebilmektedir. Bir hafta içinde şişlik ve kızarıklıklar ortadan kalkmaktadır.


Dövme Sildirme İşlemi Kaç Seans Sürmektedir?

Lazer ile dövme silme işlemi 6 - 8 hafta aralıklarla uygulanmaktadır. Seans sayısı genellikle dövmenin rengine ve boyutuna göre 6 - 10 seans arasında değişmektedir.


Ancak alınan sonuçlar göstermektedir ki yeni yapılan dövmelerde çok daha kısa sürede sonuç alınabilmektedir. Bunun yanı sıra tedavi süresini etkileyen bir diğer etmen ise dövmenin amatör veya profesyonel kişilerce yapılmış olmasıdır.




41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page