top of page

Lazer Epilasyon sonrası Bakım


Lazer Epilasyon sonrasında üzerinde durulması önerilen noktalar:

  1. Güneş Işığı

  2. Nemlendirme

  3. Duş Alma

  • Lazer epilasyon uygulaması ardından cildi hassas kişilerde kızarıklık olaşabilir. Bu kızarıklıklar, epilasyondan kısa süre sonra düzelecektir. Şayet kızarıklıklar kişiyi rahatsız ediyor ise, uzmanın önereceği lokal pomatlar ya da buz kompressleri uygulanabilir.

  • Lazer Epilasyon uygulamasının ardından bir gün boyunca duş alınmaması önerilir. Duş sırasında kese ya da peeling yapmak önerilmez. Bu işlemler, epilasyondan en az 3 gün sonra yapılması önerilir.

  • Lazer Epilasyondan sonra, özellikle hassas ciltlerin 3 gün boyunca doğrudan güneş ışığına maruz kalması tavsiye edilmemektedir. Şayet kişi güneş ışığına çıkacak ise, ultraviyole A ve B içeren, en az 50 faktörlü güneş kremi kullanmak gerekmektedir. Epilasyon uygulaması sonrası ciltte leke oluşmaması için, güneş ışığından korunmak gerekmektedir. Ayrıca solaryum, güneş banyosu gibi direkt olarak bronzlaşmaya yönelik faaliyetlerden de yine bir süre uzak durulması önerilir. Leke oluşumunun dışında güneşlenmek tahriş ve yanma yaratabilir; gelecek epilasyon işleminde daha az verim alınmasına neden olabilir.

  • Lazer Epilasyon sonrası tüylerinizin dökülmesi zaman alabilir. Uygulama sonrası tüylerin giderilmesi için ağda ya da jilet gibi yöntemlere başvurulmaması önerilir. Tüyler; 3 ile 21 gün kadar bir sürede yavaş yavaş dökülecektir. Bazı kişilerde bu süre 20 günü bulabilir. Ağda gibi kökten alma yöntemlerine ise önerilmez.

36 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page