top of page

Lazer epilasyon nedir?

Vücuttaki istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesine lazer epilasyon denir. Kıl köküne bağlı olarak değişen süreçle birlikte düzenli yapıldığında kalıcı sonuçlar meydana getirir. Verilen kırmızı ışık yöntemi ile kıl kökünde ısı verilerek 10 ila 21 gün arası hidroksit oluşumunu tamamlar ve kıllar dökülür. Her kıl kökü evresini tamamlayarak epilasyona hazırlanır. İşlem süresinde ağda jilet vb. İşlemlerin yapılmasına ihtiyaç yoktur. Genelde kışın tercih edilen lazer epilasyon sistemi dört mevsime uyarlanmış sistemlerle yazın güneşten koruması durumunda yapılma riskini ortadan kaldırabilir.



Lazer epilasyon kimlere yapılamaz?

Lazer epilasyon kimlere yapılamaz sorusuna yanıt olarak, hormon bozukluğu olanlar, ( İlaç tedavisi sürecinde lazer epilasyon yaptırmasında sakınca yoktur. ) sedef vitiligo egzema hastalığı olanlar, kanser hastalarına, aşırı bronz ciltlere, hiperpigmentasyon ( cilt lekeleri) olan kişilere, cilt hastalıkları olan kişilere, hamilelik sürecinde yapılması ön görülmemektedir.


Lazer epilasyon işlemi kimlerde sonuç vermez?

Troit hastalarında, hormon bozukluğu olanlarda, sarı kızıl ve beyaz kıllarda etki sağlamamaktadır.

Günümüz lazer epilasyon sistemlerinde maalesef ki sarı, kızıl, beyaz kıllarda sonuç sağlamamaktadır. etki mekanizması kıla rengini veren melanin pigmentinin lazer ışını tarafından emilimi sonucu gerçekleştirir. Dolayısıyla kılda hiç renk yoksa yani kıl  hiç melanin pigmenti bulundurmuyorsa lazer ışınının emilimi gerçekleşmiyor. Lazer ışını kıl köküne tutunamadığından sonuç vermemektedir.


Lazer epilasyon her bölgede etki sağlar mı?

Vücuttaki kıl tipleri her bölgede farklılık gösterir. 4 Tip kıl kökü vardır. Lanugo kıl, ayva tüyleri (vellus), intermediate kıl ( ara kıl ) ve terminal kıl ( kalın kıl ) bu kıl tipine uygun görülemeyen ayva tüyüdür. Pigment içeriği yani renk maddesi çok az olduğundan renksiz görünürler. Yaptığımız tüm operasyonlarda gözlemleyerek aldığımız sonuçlarda esmer tende pigment yogunlugu fazla olduğundan ayva tüyünde netice alabilirken, beyaz tende ayva tüyü pigment yetersizliğinden sonuç verememektedir. Yani lazer epilasyon işlemi Kıl tipi ve ten rengi olarak ayırt edilerek kişiden kişiye değişkenlik gösterdiği gibi uzman kişiler tarafından destek alınması gerekmektedir.


Erkeklerde lazer epilasyon işlemi

Düzenli yapıldıgında istenilen seviyede sonuçlar alınır. Erkeklerde 2 - 2.5 yıl arası sonuçlar gözlenmektedir. Kıl köküne ve ten rengine bağlı olarak değişkenlik gösterir.


Kadınlarda lazer epilasyon işlemi

Düzenli yapıldıgında istenilen seviyede sonuçlar alınır. Kadınlarda 1 - 1.5 yıl arası sonuçlar gözlenmektedir. Kıl köküne ve ten rengine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page