top of page

30'lu yaşlarda cilt bakımı için 5 önemli ipucu

Cildinizin yaşlanmasını eminiz ki asla istemezseniz. Bu sebeple cilt bakımı yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Özellikle 30 yaş ve sonrası için uygun bir cilt bakımı rutini oluşturmanız gerekir. İşte yaşlanmanızı biraz daha geciktirecek birkaç cilt bakım tüyosu...




1-CİLT TEMİZLİĞİNİ AKSATMAYIN

Sağlıklı, aydınlık ve yaşlanmayan bir cilde sahip olmanız için cilt temizliğini asla aksatmamanız gerekir. Cilt tipinize uygun temizleyicilerle sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa mutlaka cildinizi kirlerden arındırın. Cildi düzenli temizlememek zamanla gözeneklerin tıkanmasına ve cildinizin erken yaşlanmasına sebep olabilir. Bu sebeple cilt bakımı yaparken cildin temiz tutulması en önemli kuralların başında gelir.


2-CİLDİNİZİ YENİLEMEK İÇİN NEMLENDİRİCİ KULLANIN Cildinizin nemini her zaman korumanız gerekir. Çünkü neme doymuş bir cilt her zaman daha canlı ve genç görünür. Düzenli olarak nemlendirici kullanmak cildin erken yaşlarda kırışmasını önler. Özellikle 30'lu yaşlara geldiğinizde gündüz ve gece mutlaka nemlendiricinizi uygulamayı ihmal etmeyin. Gündüz cildi yormayan hafif ürünler tercih ederken gece, yoğun formülleriyle cildi tamir eden ve cildi detaylı besleyen nemlendiricileri tercih edin.


4-GÖZ ÇEVRENİZE ÖZEN GÖSTERİN Göz çevresi ince bir deriye sahiptir. Bu sebeple yaş ilerledikçe en çabuk kırışına bölgeler arasında göz çevreniz yer alır. Yaşlanma belirtilerine karşı oldukça savunmasız olan göz çevrenize yeterli bakımı yapmanız gerekir. Sıkılaştırıcı, kırışıklık giderici ya da aydınlatıcı özellikli yoğun bakım yapan ürünleri mutlaka göz çevrenize kullanmanız gerekir.

3-RETİNOL KULLANMAYA BAŞLAYIN Retinol cildi koruyan ve yenileyen mucizevi etkiye sahip. Hücre yenilenmesini destekleyen, cildi sıkılaştıran ve koruma altına alan retinol kullanımını 30 yaş ve sonrasında asla ihmal etmemeniz gerekiyor. Hücrelerinizi yenilemenize yardımcı olan retinol zamanla oluşacak olan kırışıklıkların önüne geçer. Ancak retinol kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Eğer cildinize retinolü gündüz uyguluyorsanız mutlaka üzerine güneş kremi sürmelisiniz.

C VİTAMİNİ İÇERİKLİ SERUM EDİNİN

Yazın canlı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak için kendinize c vitamini içeren hafif bir serum edinebilirsiniz. C vitamini cildi besler, kolajen üretimini destekler ve cildinizin sarkmasını engeller.

5-MUTLAKA 8 SAAT UYUYUN Aydınlık ve genç bir cilde sahip olmanın en kısa yolu yeteri kadar uyumaktan geçiyor. Günün yorgunluğunu ve stresini atmak için akşam cilt bakımı yaptıktan sonra mutlaka uyumaya çalışın. Metabolizmanızın düzgün çalışması ve hücrelerinizin yenilenmesi için her gün mutlaka 8 saat uyumanız gerekir. Vücudunuz için yeterli dinlemeyi sağladığınızda cildinizin erken yaşlanmasının da önüne geçmiş olursunuz.


6-GÜNEŞ KREMİ SIK SIK KULLANIN

Bu yaz cildiniz için başka hiçbir şey yapmıyorsanız, güneş kremi kullanın. Dermatolog Elizabeth Mullans , “En önemli şey, cildinizi güneşten korumanız gerektiğidir” diyor. Bunu yapmazsanız, “cildiniz daha hızlı yaşlanacak ve cilt kanseri riskinizi artıracaktır.” Kış ayları da dahil olmak üzere, güneşte olduğunuz her zaman güneş koruyucu uygulamak önemlidir.

7-DAHA HAFİF BİR NEMLENDİRİCİ Yoğun bir nemlendirici, dışarısı sıcakken yüzünüzde ağırlık yapıyormuş gibi hissedebilir. Yaza girerken su bazlı hafif bir nemlendirici edinin, sabah akşam günde iki defa kullanmanın yanı sıra yüzünüzü yıkadığınızda veya duşa girdiğinizde de tekrarlayın.

HAFTADA 2 KERE PEELİNG Güneş kremi önemlidir ve ter vücudun doğal serinleme yöntemidir. Ancak her ikisi de gözeneklerinizde bir numara yapabilir. İşte burada eksfoliyasyon devreye girer. Gözeneklerin açılmasına ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Yaz aylarında kışa göre daha sık peeling yapmak sorun olmasa da yine de haftada bir veya iki kez ile sınırlandırma öneririz. Peeling sonrası güneşe çıkmaktan kaçının.

42 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page