
LAZER EPİLASYON
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak adına kadın ve erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen kalıcı bir yöntemdir. Traş, kimyasal maddeler, ağda, cımbız ve epilatörler kalıcı çözüm sağlayamazlar. Lazer epilasyon cilde zarar vermeden kıl kökünü ısıyla yok eden bir teknik sayesinde kılın tekrar oluşumunu engellemeyi hedefler.
Lazer epilasyon uzmanlık gerektiren ciddi bir işlemdir. Lazer epilasyon merkezi konusunda karar verilirlen tıp merkezinin farklı lazer çeşitlerine cevap verecek donanım ve aygıta sahip olmasına dikkat edilmelidir.
Lazer epilasyon koyu kıllarda açık kıllara göre daha iyi sonuç vermektedir. Açık kıl ve tüylerde de iyi sonuç alabilmek doğru cihaz ve doğru uygulama ile mümkün olabilmektedir.
Lazer epilasyona başlamadan önce tüylenmenin nedeni de araştırılmalıdır. Hormonal nedenlerle gerçekleşen tüylenmelerde öncelikle bu sorunun tedavisi gerekir.
Lazer Epilasyon Öncesi
Lazer epilasyon kıl köklerini hedef aldığı için en az bir ay önceden o bölgede cımbız, ağda, epilatör kullanılarak köklerin alınmaması gerekmektedir. Bronzlaşma ve solaryum ile ilgili olarak uzmandan bilgi alınmalıdır. Son dönemlerdeki tüm cilt tedavileri ve kullanılan ilaçlar uzmana aktarılmalıdır.
Lazer Epilasyon Sonrası
Lazer Epilasyon
İşlem sonrasında rahatlatıcı ve onarıcı etkisi olan kremler size tavsiye edilecektir. 24 saat sıcak su temasından kaçınılmalıdır. İşlem tamamlandıktan sonraki 15-20 gün bronzlaşma ve solaryumdan uzak durulmalıdır.
Lazer epilasyonda cilt tipi, kıl tipi ve uygulama bölgesi lazer epilasyonda kullanılacak cihazın belirlenmesinde göz önüne alınan etkenlerdir. Bu faktörlere bağlı olarak farklı cihazlar kullanılması gerekebilir. Cihazların sistemleri farklıdır ve uygun lazer epilasyon cihazı kullanılmdığı taktirde beklenen sonuç alınamayabilir.
Lazer Epilasyon Türleri
Diode Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon Dalga boyu ile ciltte derin bölgelere inebilmektedir. Bu sebeple derinde kıl bulunan bölgelerde tercih edilen bir yöntemdir. Diode lazerde lazer dalga boyu diğer lazer yöntemlerine göre uzundur, bu sebeple koyu renkli tenlerde de tercih edilmektedir. Diğer cihazlar ile uygulama yapılamayan ince ve açık renkli kıllara da uygulama yapılabilen diode lazer bu özellikleri ile geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Alexandrite Lazer Epilasyon
Alexendrite yönteminde tüyler epilasyon işlemi sonrası yüzeyden hemen uzaklaşmaktadır. Lazer tekniği açık renkli ciltlere ve koyu renkli tüylere uygundur.
Nd:YAG Lazer Epilasyon
Çok koyu cilt tiplerine uygundur ve uygulama alanı daha kısıtlıdır. Erkeklerde daha çok tercih edilmektedir.
Hangi Bölgere Lazer Epilasyon Uygulanabilir?
Koltuk altı lazer epilasyonu
Özellikle kadınlarda en çok rahatsızlık veren bölgelerden birisi koltuk altındaki istenmeyen tüylerdir. Bu sebeple bu bölgeye yapılan lazer epilasyonlar en çok tercih edilenlerdendir. Koltuk altı en iyi sonuç veren bölgelerdendir.
Genital bölge ve bikini bölgesi lazer epilasyonu
Genital bölgede klasik epilasyon yöntemlerinin uygulaması zordur. Lazer epilasyon en iyi netice verdiği bölgeler arasında genital bölge ve bikini bölgesi de yer almaktadır. Bu sebeple kalıcı çözüm için lazer epilasyon iyi bir alternatiftir.
Lazer epilasyon kıl köküne direkt etki edip kıl oluşumunu engellediği için, koltuk altı ve hassas bölgelerdeki kıl dönmesi sorunlarını ortadan kaldırır.
Bacak lazer epilasyonu
Bacak bölgesindeki tüylenmeler genetik özellikler taşımaktadır. Bacak bölgesinde sürekli olarak istenmeyen tüylerden kurtulma ihtiyacı olması kadınlar için büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Bacaklarda rastlanılan batık sorununa da lazer epilasyon çözüm getirebilir.
Yüz lazer epilasyonu
Yüz bölgesindeki tüylenmenin hormonal olma ihtimali değerlendirilip gerekirse tedavi yoluna gidilmelidir. Yüz lazer epilasyonu diğer bölgelere göre biraz daha zordur bu sebeple iyi bir uzman tarafından uygun cihazla planlama yapılmalıdır.
Ayrıca sırt bölgesine, kollara, çene ve bıyık bölgelerine, ense ve boyun bölgelerine de lazer epilasyon uygulanabilmektedir.