
DÖVME SİLME
.
Dövme Silme Kahramanmaraş
Dövme Silme Gaziantep
Dövme Silme hakkında detaylı bilgi, Whatsapp üzerinden canlı chat ile yada arayarak bize ulaşın:
0 (850) 303 33 10 - 0 (342) 320 00 99
Dövme Nedir
Vücudumuza iğne ile işlenen boyalara dövme siyoruz. Derimiz en dışta epidermis ve onun altında dermis tabakası bulunuyor. Dövme boyaları epidermis ile dermis tabakaları arasına yapılıyor. Peki neden vücudumuza bu işaret ve süsleri yaptırıyoruz. Yani bunun bir tarihi arka planı olmalı. Sonuçta durduk yere hiç bir manya dur vücudumu boyayayımm demez. Hoş günümüz insanı diyor ama akıl tutulması çağına yaşadığımızdan çok da anormal karşılamıyoruz.
Dövmenin tarihi genelde ilkel insan kabilelerine kadar gidiyor. Pek çok kabile vücuda yapılan bu işaretlerin hastalıklara ve kötü ruhlara karşı koruyucu olduğunu düşünüyorlarmış. Tabi zaman ilerlemiş ilkel insanlar özel mülkiyetçilikle birlikte köle edinmeye başladıklarında dövme kölelerin sahibini belirleyen bir ayraç halini alıyor. Roma döneminde lejyonların askerleri de kendilerine dövme yaptırıyorlar yani askeri amaçlı kullanım da ortaya çıkıyor.
Eh tabi bir de kadın faktörü var kadınlar güzellik amaçlı bu dövmeleri kullanmaya başlıyorlar. Özellikle eski mısırdan kalan mumyalarda dövme izlerine rastlanıyor. Dövme için akıl tutulması dedim ya, aynen öyle en aklı başında millet olan antik yunanlar dövme için barbar işi diyerek uzak durmuşlar, suçlulara ve kölelere ayırtetmek aksatlı uygulamışlar ama. Bir de döve özellikle kızılderili kabilelerde süs için kullanılmış, kadını erkeği vurmuşlar kendileriini dövmeye, zaten günümüzde ABD'de bu kadar yaygın olmasının nedeni de bu herhalde. Birde garibim afrikalılar var onlar da işte can sıkıntısına yapmışlar bu tarz olayları.
Sonra gel zaman git zaman ortamlar değişiyor, e tabi zaman değişince çelik de değişiyor, işte bu sebepten dolayı denizcilerde yeniden dövme modası çıkıyor. Yani günümüz avrupasına bu dövme denen zamazingoyu gemiciler taşıyor. Sonrası hepimizin malumu.
Koluna japonca harflerle yazı yazdıranından tutun da çok yaratıcı olduğunu düşünerek barkod dövmesi yaptıranına bir sürü insan türüyor işte. Ha bir de bunların sevgilisinin asını yazdıranlar, bayrak çizdirenler ve canım annem yazanlar var ki anlam vermek çok zor.
Dövmenin Zararları
Şmdi bu yazıda dövme hakkında bilgiler verdik, nereden türedi nasıl oluyor diye bilgi verdik. Peki bu dövmenin zararları var mı. Elbette var, ilkel insanların kemik ve iğne ve iplikle yaptığı bu dövmeler zamanla bir endüstiri halini aldı, çeşit çeşit boyalar dövme makineleri, envai çeşitte araç işte. Bir uyarıda bulunayım, araştırmalarımızda öğrendiğimiz bir gerçek var ki tam bir fecaat, cilt altına uzman doktor olmadan müdahale edilmesi yasak. Yani bu dövmeciler aslında suç işliyor. Kaldı ki size dövme fişi faturası kesmedikleri için vergi de kaçırıyorlar.
Ama dövmenin asıl zararı o değil. İlk olarak kullanılan boyanın kalitesi önemli, ancak gene bir başka bilgi vereyim, cilt altına işlenen hiç bir boya masum değil, yani dövme boyaları sağlığınnıza direkt zararlı. Hele bazı renkler için kullanılan çeşitli pigmentler ağır metaller içeriyor ki bu ileride kansere yol açabilir.
Dövmenin bir diğer zararı dinen yasak olması. Hani dindarlar için yazıyorum en son diyanet işleri başkanı dövme için dinen zararlı o dövmeleri sildirin dedi, araştırmalarda dövmenin abdeste uygun olmadığını da söylenmektedir.
Neden Dövme Yaptırmamalısınız
Dövme dediğiniz şey anlık heveslerle yapılan bir işlem. Yani bir anlık heyecanla yaptırdığınız bir şeyi ömür boyu vücudunuzda taşımayı göze almanız gerekiyor. Yani değmiyor, bu satırları yazan ben hem bir gafletle dövme yaptırmış, dövmecinin kötü işçiliği bir yandan sonra zamanla sıkılma diğer yandan, harıl harıl bunu sildirme derdine düştüm.
Dövme Pişmanlıktır
Yer yüzünde dövme yaptırmış ve bundan memnun olan aklı başında insan bulamazsınız. Hayatınız amerikan filmelerindeki gibi chopper (çapır) motor sırtında geçen işsiz güçsüz bir insan olarak geçmiyor. Ama işte özentiden oluyor bunlar. En ucuz dövme fiyatlarını araştırıp gaziantep, istanbul, izmir, ankara, bursa, eskişehir, adana, mersin, antalya, trabzon, gibi illerde dövme stüdyolarında ömür törpüleyip, dövme modelleri peşinde geçireceğinize kendi hayatınız için bir şey yapın ve lütfen dövme yaptırmayın.
Unutmayın ki her özenti ve moda bir gün biter, özentileri geçtim, gerçekten en cool, marjinal ve farklı olanlarınız dahi bir gün, kendisini caney caney eşliğinde bir düğün halayında bulacak. Yani demem o ki dövme zararlı bir şey ve yaptırmayın.
Sizlere dövme silme nedir, dövme nasıl silinir, lazer, dermabrazyon, kimyasal peeling, krem, gibi metodlarlarla tuz basma, sıcak hamur, domates suyu, nasır solüsyonu gibi ilkel dövme silme yöntemleri ve dövme sildirme fiyatları hakkında bilgiler vereceğiz
Dövme Nasıl Silinir
İnsanlar zamanında acele ederek ya da doğru düşünmeden, kötü ruh hallerindeyken yaptırdıkları dövmelerden pişman olabilmektedirler. Bu tip durumlarda dövmelerden, kötü yapılmış ya da istenilmeyen dövmeden kurtulmak için birkaç tip yöntem vardır. Bu Yöntemlerin en başında ve en iyi sonuç veren ise Lazer ile dövme silme işlemidir.
Lazerle Dövme Silme
Dövmeler çeşitli yöntemlerle silinebilir. Bunların en yaygını lazerle silmedir. Dövme silme işlemi için lazer ışınları kullanılmaktadır.
Dövme silmede kullanılan lazer ışını derinin epidermis tabakasını geçerek, dermis ve derialtı dokudaki dövme rengini veren bileşikler tarafından emilir ve bu maddelerin parçalanıp üst derinin yara olmasıyla birlikte ortadan kaldırılması sağlanır.
Dövmenin rengi koyu ise daha kolay silinebilirken, açık renklerde silinmesi daha da zorlaşır. Dövme silme seansları sırasında çoğu zaman anesteziye gerek olmasa da hassas kişilere uygulama yapılırken, lokal anestezi yapılması faydalı olabilir. Uygulama yapılan bölgede hafif bir şişme ve yanık şeklinde kızarıklıklar olabilir. Bir hafta içinde şişlik ve üzerinde kabuklanma ortadan kalkar.
Uygulama yaklaşık 4-8 seans yapılabilir. Her seans arası 4-6 hafta olmalıdır. Daha erken yapılan seanslar fayda sağlamaz. Uygulama sonrası değişik epitelizan kremler kullanılmalıdır. Seans aralarında herhangi bir riske karşı yine de güneş koruyucu kullanması önerilmektedir.
Karikatür gibi ince çizgi şeklinde çizilmiş, siyah renkte yapılan dövmeler çok daha kolay silinir. Çok renk içeren dövmelerde ise, her renk farklı bir dalga boyu olduğu için, farklı bir lazer tedavisi gerektirir.
İçi boyayla dolu dövmeler ise epey zor silinir. Bu tür dövmelerin çok daha fazla lazer enerji çekmesi nedeniyle ısınma olur. Isınmadan ötürü cilt yanacağı için lazer düşük dozda verilir. Bu da işi çok uzatır. Hatta bazen imkansız hale getirir.
Dövme Sildirmenin Zararları
Özellikle dövme silme de kullanılan q switch lazer ve picosure lazelerlerin cilt üzerindeki etkileri nelerdir bu konularda biraz araştırma yapmak için internette bir hayli ter döktüm. Lazerle dövme sildirenler genellikle iz kalmasından vb. şikayetçi. Ama daha büyük bir kısmın şikayet ettiği şey daha çok, silikleşen bir noktadan sonra lazerin etki etmediği yönündeydi.
Özellikle dövme silme işlemlerinde , cildin katmanlar halinde soyulmasını sağlayarak, dövmenin işleğidi derinliğe kadar işleyerek, derinin soyulması ve bu yolla dövmeden kurtulunmasıda mümkündür. Ancak lazerlerin mantığı boyaya ışın göndermektir. Yani derinizle boyayı ayırdederek ışını sadece boyaya gönderdiği için belli bir silinme haddinden sonra lazer etkisiz hale gelebiliyor. Aşağıda bir alıntı yapıyorum.
Özellikle kalıcı dövmelerin, dövme boyasının türü, işlediği deri derinliği ve cilt yapısının özellikleri düşünüldüğünde deriden silinmesi işlemi değişen zaman dilimlerinde gerçekleşsede , düzenli aralıklarla yapılan peeling uygulamalarıyla dövmeden kurtulmak artık eskisinden daha kolay.
Her ne kadar klinik uygulamalar olan Lazer, Dermabrazyon ve dermarol gibi yöntemlerin dışında silme işlemlerinin yapılamadığı söyleniyor olsada, Özellikle TCA-Kimyasal asit gibi peeling ürünleri ile dövmelerden kurtulmak bu işelmlerden daha kolay ve zahmetsiz diyebiliriz.
Dövme Nasıl Silinir
İnsanlar zamanında acele ederek ya da doğru düşünmeden, kötü ruh hallerindeyken yaptırdıkları dövmelerden pişman olabilmektedirler. Bu tip durumlarda dövmelerden, kötü yapılmış ya da istenilmeyen dövmeden kurtulmak için birkaç tip yöntem vardır.
Dövme Silmek
Bu yazıda size dövme silme hakkında bilgiler vereceğim. Kalıcı dövme de denilen cilt altına işlenen boyların silinme yöntemlerini anlatacağım yazımın hepinize faydalı olmasını umuyorum.
Dövme Silmek Mümkün Mü
Dövmenini boyutuna, yapımında kullanlan boyanın rengi ve yoğunluğuna, dövmenin deri tabakasının ne kadar derinliğine işlediğine, kişinin cilt tipine bağlı olarak çeşitli farklılıklar gösterse de dövmenin tamamen silinmesi mümkün. Anca yukarıda saydığımız değişkenler dövmenin silinme zamanını ve zahmetini belirlerler.
Dövme yapımında kullanılan boyalar, bitkiki köklerinden elde edilen, alkol ve suyla seyreltilerek üretilmektedir. Dövmenin kalıcı olmasını sağlayan en önemli neden bitki köklerinden elde edilen boyaların pigment yoğunlunun fazla olmasıdır. Bu yoğunluk sentetik boyaların tersine, pigment yapısında sadece bitki köklerinden elde edilen boya maddesinin olmasına bağlıdır. Yani Sentetik boyalar gibi bir çok bileşiğin bir arada durmasını sağlayacak koruyucu ve tutucu maddeyle değil kendi yoğunluğuna bağlı tek bir boya özüne sahip olmasıdır.
Dövme Silme Yöntemleri
Her ne kadar dövmelerin kalıcı olmasını sağlayan durum, pigmentasyonu güçlü boyaların kullanılması olarak görünsede, aynı zamanda uygulanan dövmenin cildin ne kadar derinine işlediğide dövmenin kalıcılık durumunu yakından ilgilendiren başka bir nedendir.
Bu nedenlere bağlı olarak dövme silmek zor gibi görünsede bir kaç seansa bağlı olarak gerçeleştirilen uygulama yöntemleriyle silinmelerini sağlamak mümkündür. Bu noktada kullanılan dövme sildirme yöntemleri, lazer ile dövmenin yakılarak yok edilmesi, dermabrazyon yöntemi ile deri tabakasının aşındırılarak silinmesi, cerrahi müdahale ile cilde bir deri nakli ve kimyasal peeling asitleri gibi değişik uygulama yöntemleri kullanılmaktadır.
Dövme Silmede Kimyasal Peeling Uygulamaları
Kimyasal peeling uygulamarı dışında kalan yöntemler, genellikle yüksek fiyatları nedeniyle insanları korkutmakta. Zaten ben blogumu sizin evde dövmenizi ekonomik olarak silmenize yardımcı olmak için yazıyorum. Zaten herksin babası fabrikatör değil, benim ki de değildi bu yüzden kendi başımımzın çaresine bakmayı küçük yaşta öğrendik.
İlerleyen yazılarda lazerle ve diğer yöntemlerle dövme sildirmeyi anlatacağım zaten, daha iyi karşılaştırma yapabilmeniz için, ancak bu yazıda konunmuz, kişinin kendi başına uygulayabileceği basitlikte ve ekonomik olarak daha tasarruflu bir yöntem olarak giderek yaygınlaşan, TCA Kimyasal Peeling uygulamalarını aktarmak. Çünkü dövme silme kremi gibi garip şeyler dolanıyor nette, doğru dürüst bilgiler verelim insanlara. Özellikle son yıllarda Avrupa ve ABD'de önemli bir cilt bakım peelingi olarak uygulanan tca peeling uygulamaları, dermatolojik bir çok sorunun giderilmesinde de etkin rol oymaktadırlar. Zaten ben de özellikle youtube videolarında konuyu öğrendim.
Dövme Silmede TCA
TCA bir asit türüdür. Uygulandığı üst tabakadaki deriyi yakması ve yanmaya bağlı kuruyan ölü derinin soyulmasını sağlayan bir asit solisyonu olarak kullanılır. Trikloroasetik asit peelingle özellikle, cilt lekeleri, gözenekler, faça izleri, jilet izleri, dikiş izleri, siğil, tırnak mantarı, nasır, hpv, sivilce izleri, cilt kırışıklıklarını gidermekte kullanılıyor.
Yalnız bilinmesi gereken bir şey daha var ciltte iyileşme sürecinde olan yaralara, kanamalı akne ve sivilce durumlarında ve alerjik ciltlere bu asit uygulanmamalıdır.
Dövmeden kurtulmak adına bu tür durumların göz ardı edilmesi ciddi sıkıntılara neden olacağından bu tür durumlarda kullanımı sakıncalıdır. Zaten amacımız bilgi vermek kaş yapalım derken göz çıkarmayın.
TCA Nasıl Uygulanır
Cilt yapısının hassasiyetine bağlı olarak derecelendirilebilen TCA peeling uygulamasında ilk iş cilt tipine uygun oranı seçmektir. Burada bilinmesi gereken en önemli durum, dövmenin çabuk silinmesi için yüksek oranlarda tca uygulayıp ciltte uzun süre bekletmek gibi bir hataya düşülmemesi. Dövmenizi çok çabuk silebilirsiniz. Hatta 2 ayda bile silinme olur ancak cildinizde yara yaparsınız. Yoksa kazıyın bölgeyi veya dağlayın, ama amacımız mümkün olan en az hasar ve acıyla dövme silmek. Bu yüzden sabırla düşük oranda asiti ciltte bekleterek dövmenin sillinmesini sağlayacağız.
Dövme silme işlemini, yüz bölgesi, boyun ve göğüsler gibi cildin hassas olduğu yerlerde uygulanacaksa, TCA oranı mümkün mertebe düşük dereceli olmalıdır. Bu anlamda yüzün, cildin en hassas bölgesi olduğu unutulmamalı ve oran ortalama %25 ile %30 arasında bir asit kullanılmalı.Diğer bölgelerde %40 ile %50 gibi oranlarda tca kullanılmalıdır.
Tca uygulamadan önce cildinizi temizleyin ve kurulayın,sonrasında bir kulak çubuğu ile tca yı dövmenin üzerine hızlı hareketlerle sürün. Sürme işlemini bitirdiğinizde bir defa daha sürün, toplamda hızlı biçimde sürme işlemi bittiğinde iki üç defa cildinize asiti uygulayın. toplamda 1,5 dakika bekleyin, maksimum 2 dakika sonra cildinizi bol suyla yıkayın. Daha uzun bekletmek daha derin soyulma yapar bu iyidir ama hem iyileşmesi geç olur hem de cildinizde hasar bırakma riski yükselir. Cildinizi yıkayacağınız suyu klorsuz kireçsiz olması önemli, damacana ya da kaynak suyu kullanın. Bu suyu buzdolabında bekleterek soğutursanız tca'nın oluşturduğu yangıyı alırsınız.
Dövme silmek için uygulamayı, ayda bir kere yapmalısınız. Cildiniz çok çabuk iyileşiyorsa ve dövme cildin kalın olduğu sırt, bacak, kol gibi yerlerdeyse 21 günde bir yapmanızda bir sakınca yok
TCA Sonrası Bakım
TCA uygulamasının ardındancildinizi yıkadıktan sonra cildinizi çok nazik ve hafifçe havlu yardımıyla kurulayın ve daha önceden hazırlayacağınız tarifini vereceğim kremi uygulayın. Bu krem cildinizi koruyacak ve çabuk iyileşmesini ve soyulmasını sağlayacak. Eczaneden alacağınız bepanthol ve madecassol kremin içerisine 10 ml e vitamini, 10 gr çinko oksit ilave ederek iyice karıştırın. Merhemi uzun süre kullanacağınız için buzdolabında muhafaza edin.
Hazırladığınız merhemi ortalama 8 satte bir olmak üzere yani sabah ikindi ve gece olmak üzere günde 3 sefer uygulama yapılan alanın üzerine sürün. yaklaşık 4-5 gün içerisinde uygulama yapılacak alan kabuuk bağlayıp atacaktır, bu noktada kabukları kendiniz soymayın, bu oldukça büyük bir hatadır. Bırakın kendi kendine soyulsunlar. Asit uygulanan bölgeleri güneşten koruyun, bu korunmada güneş kremleri kullanabilirsiniz ancak siz gene de kapalı kıyafetler giyin, yani güneş göstermeyin. Ha bir de unutmadan çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddelerle temas etmeyin buharına dahi maruz kalmayın. duş falan mümkün mertebe bir hafta kadar almayın, alacaksanız da bölgeye sabun şampuan değdirmeyin. sadece suyla yıkanın işte.
Peki bütün bunları ayda bir uygulayarak dövmenizi ne kadar zamanda silebilirsiniz. İşte yukarıda anlattığımız gibi dömenin derinliği, boyanın kalitesine göre değişmekle birlikte dövmenizi muhtemelen 8 ile 10 ay arasında silmeniz mümkün.
Edit (17.08.2015) : TCA'yı nereden alabilirim diye mail atan arkadaşlar oldu, doakimya.com sitesinde 50 liraya satılıyor.
Yazmızın sonuna gelirken, dövme silme yöntemleri hakkında bir çok bilimsel kaynağın incelenmesi ve videoların seyredilmesi ile yazdığım bu yazının hepinize faydalı olduğunu umuyorum. Yazımı beğendiyseniz daha fazla insana ulaşması için lütfen sosyal medyada paylaşın. Ayrıca sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar kısmını kullanarak sorularınızı sorun. Yazıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder TCA uygulaması süresince dikkat edilmesi gereken hususlarda özenli ve itinalı olmanız gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum.
Lazerle Dövme Silme Fiyatları
Lazerle dövme silme minimum 6 ile 10 seans arasında uygulanan bir yöntemdir ve dövmenizin büyüklüğüne rengine koyuluğuna göre seans ve paket ücretleri değişir. Uygulanan lazerin gelişkinliği ve uygulayan kişinin belirlediği fiyatlardır.
Dövme Silme hakkında detaylı bilgi için Whatsapp üzerinden canlı chat ile yada arayarak bize ulaşın:
0 (850) 303 33 10 - 0 (342) 320 00 99